+48 504 019 780

Dodatki do sushi

Showing all 9 results

Imbir biały marynowany 1kg

Biały imbir to znakomity dodatek do przegryzania w trakcie degustacji sushi – doskonale oczyszcza kubeczki smakowe. W odróżnieniu od barwionego (różowego) imbiru ma bardziej zdecydowany smak; jest też mniej słodki.

Imbir różowy marynowany

Rożowy imbir w formie cienkich plasterków, marynowany i słodszy od białego. Stanowi popularny dodatek do sushi. Spożywa się go pomiędzy kolejnymi kęsami w celu oczyszczenia kubków smakowych.

Kanypo A tykwa marynowana 0,5 kg

Kanpyo tykwa marynowana to suszone cienkie paski tykwy stosowane przede wszystkim w japońskiej kuchni. Produkt gotowany nazywamy Ajitsuke. W składzie znajduje się syrop słodowy oraz karmel, dlatego Kanpyo ma subtelny słodki smak.

Kanypo A tykwa marynowana 1 kg

Kanpyo tykwa marynowana to suszone cienkie paski tykwy stosowane przede wszystkim w japońskiej kuchni. Produkt gotowany nazywamy Ajitsuke. W składzie znajduje się syrop słodowy oraz karmel, dlatego Kanpyo ma subtelny słodki smak.

Mirin Fu 20 l

Oryginalna, słodka przyprawa, uzyskiwana przez zmieszanie lekko sfermentowanego ryżu, specjalnej odmiany pleśni oraz wódki ryżowej Shochu. Używana w kuchni japońskiej do przyprawiania zup, ryżu, sosów a także ryb i owoców morza – neutralizuje ich rybny posmak.

Ocet ryżowy Suehiro Mizkane 20L

Octu ryżowego używamy zazwyczaj do zakwaszania ryżu, który jest podstawą sushi. Ocet ryżowy jest jednak bardziej uniwersalną przyprawą którą można wykorzystać do zamarynowania mięsa, (dzięki temu zyska na kruchości), warzyw, grzybów. Można octem ryż owym pogłębić także smak bigosu czy gulaszu oraz tworzyć z jego udziałem sosy i dressingi .

Ryż KIMPO 9,07 KG

Wysokiej jakości ryż marki KIMPO, o krótkim prawie okrągłym ziarnie jest jedną z najpopularniejszych marek ryżu do sushi. Po prawidłowym ugotowaniu jest bardzo lepki i kleisty, idealny do przygotowania sushi. Charakteryzuje się słodkawym smakiem i małą ilością glutenu.

Rzepa marynowana 0,5kg

Rzodkiew japońska jest niezwykle popularna w Azji ze względu na wspaniałe, zdrowotne właściwości, nniską kaloryczność oraz wysoką zawartość składników odżywczych. Jest idealnym dodatkiem do sushi.

Wasabi Dalian 1KG

Wasabi używane jest w Japonii głównie do sushi i potraw z dodatkiem ryb. Ponadto wasabi można stosować jako zamiennik chrzanu tradycyjnego. Forma proszku umożliwia stworzenie konkretnej ilości świeżego wasabi.

Compare
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping