Showing all 3 results
Mąka/panierka Tempura Ottogi
Mieszanka do przygotowania Tempury – potrawy kuchni japońskiej.
Doskonała do ryb, owoców morza, warzyw oraz grzybów. W przygotowanym cieście, podobnym do ciasta naleśnikowego, zanurzamy wybrane składniki i smażymy w głębokim oleju. Kiedy składniki są miękkie, a ciasto chrupiące, wyjmujemy kawałki tempury z oleju i układamy na bibułce, by odsączyć tłuszcz. Powstała panierka wygląda i smakuje wyśmienicie!
Skład: mąka pszenna, mąka kukurydziana, proszek do pieczenia, (środki do pieczenia E450, E500), regulatory kwasowości E341, E327, modyfikowana skrobia kukurydziana, czosnek ,cukier, sól, maka ryżowa, maltodekstryna, czarny pieprz.
Przechowywanie: w suchym miejscu.
Pałeczki bambusowe 100 szt.
50 par jednorazowych bambusowych pałeczek w papierowym opakowaniu. Pałeczki te, złączone jednym końcem należy rozerwać przed użyciem. Wzór na kopercie może być inny od prezentowanego na zdjęciu.