Daichi jest wyłącznym importerem na Polskę arkuszy sojowych produkowanych przez największą fabrykę na Tajwanie.
Nasze arkusze sojowe doskonale nadają się do sporządzania sushi dla najmłodszych, będąc świetną alternatywą dla wodorostów nori. Można je także wykorzystywać do różnego rodzaju wrapów bądź sajgonek na zimno. Do wyboru arkusze żółte, arkusze pomaranczowe, różowe, zielone, bordowe i sezamowe.
Jedną z marek, która wykorzystuje nasze produkty jest Green Sushi, która powstała jako efekt sukcesu sieci restauracji Sushi Zushi i Zushi Point. Green Sushi powstała z myślą o sprzedaży w kanale detalicznym. Proponują najwyższą jakość zestawów sushi opartą na codziennej dostawie półproduktów, stałej kontroli jakości i świeżości, co wyraźnie odróżnia ich od konkurencji.
Green Sushi proponuje kilkanaście różnorodnych zestawów: z warzywami, paluszkami krabowymi, łososiem surowym, pieczonym i wędzonym. Marka stale poszerza swoją ofertę, między innymi o produkty tupu ONIGIRI, czyli japońskie kanapki do wyboru w pięciu smakach w chrupiącym nori lub posypce, a także ROLL – DOGi, czyli pyszne sushi wrapy, zrobione na bazie philadelphia maków.
Olbrzymim sukcesem okazały się Sushinki, dedykowane zwłaszcza najmłodszym wielbicielom sushi. Nie zawierają surowej ryby ani żadnych sztucznych barwników czy konserwantów oraz są pakowane w specjalne próżniowe opakowania, zapewniające bezpieczeństwo, higienę oraz wyśmienity smak produktów.
Produkty Green Sushi dostępne są między innymi w sieciach L’Eclerc, Auchan, Topaz, Frac, w wybranych Żabkach, Carrefourach oraz Delikatesach Centrum.